Waartoe zijn wij op aarde?

Wat is het belangrijkste doel van de mens? Waarom zijn wij op deze wereld? En waarom ter wereld zijn wij hier? Wat doen wij hier eigenlijk? Welk nut hebben wij? Niemand weet het juiste antwoord, of wel soms? Misschien vraagt u zich ook wel eens af waartoe wij op aarde zijn. Zijn wij hier wel nodig? En wat als deze wereld eindigt? Waarom zijn er andere planeten? Wat is de betekenis van het leven? Wat gebeurt er na de dood?


Wat hebben al deze vragen voor zin?

Deze vragen hebben de filosofie al honderden en honderden jaren bezig gehouden. Zij hebben een overvloed aan antwoorden opgeleverd, variërend van "Wij zijn op aarde om God te dienen en daardoor hier en hiernamaals gelukkig te zijn" tot "Ons doel is om te creëren en te produceren" tot "Er is helemaal geen doel." Kan het antwoord wellicht zo simpel zijn als "Om lief te hebben"? Plato schijnt dit te denken: “Ons doel is om te leren in de waanzin van de liefde.”


Open Call: Wat is uw antwoord?

U wordt uitgenodigd om anoniem uw eigen
1 miljoen pixels antwoord bij te dragen aan de website whyareweonearth. Elk persoonlijke antwoord kan voor iemand anders weer zinvol zijn. Openbaar om het even wat - zolang het uw antwoord is op deze vragen en u de wens hebt om dit openbaar te maken. Bedenk dat het publiceren van uw antwoord, of het lezen van andermans bijdrage, enig verschil maakt in uw leven.


Hoe kunt u uw bijdrage leveren?

Creëer uw antwoord in een vierkant, 1000 x 1000 pixels groot beeld in een van de volgende digitale formaten: .bmp .emf .gif .jpe .jpeg .jpg .png

Stuur uw 1 miljoen pixels antwoord aan: answer@whyareweonearth.com 

Tips:
• wees creatief, laat het beeldscherm uw schilderij zijn
• wees kort, hoe minder woorden u gebuikt des te beter
• wees helder, gebruik grote en duidelijk leesbare lettersWhy are we on earth? - What is the chief end of man? - Per qual fine siamo sulla terra? - ¿Para qué estamos en la tierra? - Para que estamos na terra? - Wozu sind wir auf Erden? - Waartoe zijn wij op aarde? - Po co jestesmy na swiecie?


Juridische Kennisgeving
Door informatie te sturen aan whyareweonearth, geeft u whyareweonearth blijvend toestemming tot royaltyvrij gebruik, reproductie, publicatie en verspreiding in alle bestaande of toekomstige media en geeft u whyareweonearth alle auteurs- en publicatierechten. Als u whyareweonearth deze rechten niet wenst te verlenen, wordt verzocht geen inzending te sturen. Whyareweonearth behoudt zich het recht voor om inzendingen te selecteren, aan te passen of te publiceren, en publicaties op elk ogenblik te mogen verwijderen van de website en uit andere media.

Auteursrechten
Niets van deze site mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt, door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van whyareweonearth. Er is echter een uitzondering: je mag één beeld van de site gebruiken als link naar deze site.